Galéria

Itt látható munkáim nagy része már elkelt, de ha még nem tudod pontosan, mit szeretnél, itt körülnézhetsz, tájékozódhatsz.

Nyeregalátétek

Nemez nyeregalátéteimet elsősorban hagyományőrző, bemutatózó lovasoknak ajánlom fellépésekre, rendezvényekre. Lovas hátteremnek köszönhetően több, mint tíz éve tökéletesítem a személyre, lóra és nyereghez szabott munkáimat, hogy azok megfeleljenek a különleges feladatnak és igénybevételnek.

A ló felszerelése minden korban és kultúrában lovasa rangját szemléltette a jeles eseményeken. Ha eddig nem találtál a lovasíjász nyergedhez való izzasztót, itt a megoldás a katonai pokróc és a western nyeregalátét helyett. Egy ilyen darabbal kitűnsz a tömegből akkor is, ha angol nyerged van, de egy barokk vagy huszár bemutatóra is jó választás.


Párnahuzatok

A díszpárnák a lakás elmaradhatatlan kellékei, meghatározzák egy szoba hangulatát. Nemezelt párnáimmal otthonodba vihetsz egy kis nomád életérzést, vagy stílusosan berendezhetsz egy jurtát. A vándorló népek nem szívesen cipeltek magukkal terjedelmes szövőszéket, így náluk a kelmekészítésnek ez a szinte eszközmentes módja terjedt el. Különlegesség, hogy az üreges forma a gyapjú alakíthatóságának köszönhetően nem csak varrással, hanem formára nemezeléssel is elkészíthető.


Fali nemezek

A nemeztakaró fentebb említett okból a vándornépek alapvető berendezési tárgya. Történetet, életutat mesél. Nemezeim közt van a népművészeti zsűri által elismert hagyományos munkától a Gyűrűk ura-ihletésű darabig sok minden, így bárki megtalálhatja az otthonába illőt.Táskák

Egy szépen kidolgozott táska vagy tarisznya a pásztorok között és a belvárosi sétálóutcákon egyaránt a viselet fontos és megbecsült kiegészítője. Egy személyiségedhez illő nemeztáska mindig biztosítja egyedi megjelenésedet, legyen szó alkalomról vagy a hétköznapokról.


Az oldalon látható munkák saját tervezésű alkotások, szerzői jogi védelem alá tartoznak!


KEZDŐLAP

Miért válaszd a nemezt?

ELADÓ MUNKÁIM

Nézz körül, hátha megtalálod, amit keresel

MAGAMRÓL

A nemez és én

BLOG

A nemez és ami mögötte van